Actueel

Dagje Floriade met bezinning, duurzaamheid en samenzijn

Geplaatst op

De datum is geprikt, de bus compleet met chauffeur zijn geregeld dus de tickets kunnen worden geboekt. Als het aan dominee Hans de Jong ligt, vertrekt er op zaterdag 27 augustus een groep gemeenteleden richting Floriade. De initiatiefnemer kijkt er in ieder geval enthousiast naar uit. “Ik las over de Floriade en over de Tiny Church”, legt hij z’n plan uit om de trip hier naartoe in de gemeente te introduceren.

Tijdens het koffiedrinken in de hal van de kerk opperde De Jong zijn plan. Nynke Kooy en Rineke Schriemer stonden naast hem en waren meteen enthousiast. “Hoe geweldig zou het zijn om hier met een groep mensen naartoe te gaan?”, glimlacht hij en heeft er alle vertrouwen in dat er zo’n tachtig gemeenteleden meewillen naar de expo in Almere.

Het thema van het tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling is Growing Green Cities, een expo met oplossingen om de steden groener, gezonder en leuker te maken. “Inspiratie, bezinning en duurzaamheid zie ik daarbij als belangrijke uitgangspunten”, blikt De Jong alvast vooruit en in de Tiny Church wil hij een samenkomst houden waarbij de liefde ook zeker niet onbenoemd blijft.

“Vroeg in de ochtend samen in de bus richting Almere, met z’n allen een bakje koffie drinken met een gebakje erbij en dan de Floriade wat verkennen, er is genoeg te zien”, zo schetst De Jong het begin van de expo-dag. “Ergens halverwege de dag de viering in de Tiny Church en op de terugreis langs Urk om daar samen te dineren. Het wordt een geweldig dagje uit!”

Opgeven kan tot en met 1 augustus via de webshop. De kosten voor deze dag zijn € 89,50 inclusief busreis, entree, koffie/thee met gebak, lunch en diner. Er is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar, vol is vol, dus boek op tijd.

Back To Top