Humanitaire hulp in Oekraïne

Geplaatst op

Binnenkort is het twee jaar oorlog en ellende in Oekraïne. Als Friese Rijders zijn we een week na het uitbreken van de oorlog in actie gekomen, eerst op kleine schaal maar inmiddels met heel veel vrijwilligers uit met name Friesland, Groningen en Drenthe. We hebben nu bijna 200 ritten met bestelbusjes en vrachtwagens mogen verzorgen. Met deze ritten hebben we cruciale levensmiddelen, medische hulpmiddelen maar ook generatoren kunnen brengen. Deze spullen zijn middels een stevig netwerk van 450 chaplains verspreid naar de mensen in Oekraïne die in benarde omstandigheden daar leven. Dit is allemaal mogelijk door de grote inzet van particulieren, kerken, bedrijven en andere instanties. In dit alles merken we de krachtige leiding en zegen van de Heer, onze God. Hij is de bron en Hij voorziet. We zijn dankbaar!

Vanaf december zijn we gestart met een nieuwe actie. Ons doel is 100.000 bananendozen te vullen met levensmiddelen en deze naar Oekraïne te brengen en uit te delen daar waar het heel hard nodig is. U kunt hier meer lezen over onze actie. Om dit te realiseren hebben we ook uw hulp als kerk en gemeente nodig!

Wilt u ons financieel steunen? U kunt uw gift overmaken op ons banknummer NL54 RABO 0378 9895 29 t.n.v. Stichting Friese Rijders of via de website van Friese Rijders. Uw hulp maakt het verschil voor onze naasten in nood in Oekraïne.