Corona maatregelen

Kerk bezoeken in coronatijd.

Covid-19Omdat het aantal besmettingen door het coronavirus en de daaruit voortkomende ziekenhuisopnames ernstig toenemen, zijn de coronaregels voor het kerkelijk leven verder aangescherpt.

Kerk en overheid adviseren ons dringend om, naast de basisregels, bij (lichte) klachten, blijf thuis en geen handen schudden, de volgende maatregelen te nemen bij kerkdiensten en andere kerkelijke activiteiten:

• Houd de wettelijke verplichte anderhalve meter afstand aan;
  • Werk met vaste zitplaatsen;
  • Draag een mondkapje tijdens de verplaatsing;
  • Beperk het aantal samen te zingen liederen en zing op ingetogen wijze;
  • Beperk de groepsgrootte van kerkelijke bijeenkomsten die thuis plaatsvinden tot maximaal 4 personen.
  • Aansluitend aan de kerkdienst is er geen koffiedrinken.

Coronatoegangsbewijs
Voor het bezoek aan de kerkdiensten wordt geen coronatoegangsbewijs gevraagd;
Er wordt niet gevraagd of u gevaccineerd bent. We adviseren gemeenteleden om bij klachten, ook als dat lichte klachten zijn, thuis te blijven. We hopen dat iedereen op een verantwoorde manier met de corona-omstandigheden omgaat.

Voor activiteiten van derden, die in het kerkgebouw plaatsvinden, is wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Teleurstelling
Dat de coronasituatie ons noodzaakt ons opnieuw te gaan houden aan verdergaande beperkingen, is een teleurstelling. We hopen en bidden dat God ons in deze moeilijke tijden zal dragen en ons helpt elkaar in liefde te dragen en te verdragen.

De volledige tekst van de PKN is na te lezen op: https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/advies-naar-aanleiding-persconferentie-12-november/