Actueel

Frans Westra

Geplaatst op

Al zo’n vijftien jaar is Frans Westra er mede verantwoordelijk voor dat de financiën van De Lantearne keurig geordend zijn. Vrijwel iedere maandagochtend is hij aanwezig achter de balie van het zalencentrum om diverse mutaties aan te brengen en betalingen te doen. “Wij werken met het administratieprogramma Snelstart”, vertelt de 64-jarige Westra die de cijfers samen met beheerder André Postma van De Lantearne op een rijtje zet. Westra heeft 35 jaar gewerkt bij een accountantskantoor en op deze manier de nodige kennis en ervaring opgedaan op dit gebied. In 2013 is hij gestopt met werken. “Toen had ik het wel bekeken met het vaste stramien van de computerwerkzaamheden”, legt hij uit. “In mijn vrije tijd doe ik nog wel aan tuinieren en bij mooi weer ga ik fietsen.”

Hier en daar helpt hij nog weleens bij het invullen van een belastingformulier en houdt administraties bij. Het leuke aan de werkzaamheden bij De Lantearne vindt hij vooral de persoonlijke contacten en het feit dat de administratie altijd goed op orde is. “De Lantearne heeft in de exploitatie altijd zelf de broek op kunnen houden, de zaken zijn hier goed voor elkaar.”

Het was Geert van der Velde die in 2008 wist dat Frans Westra de nodige kennis had van financiële zaken en hem vroeg voor stichting De Lantearne. “Ik heb ook de kennis om jaarlijks een financieel verslag te maken. Op deze manier besparen we behoorlijk op accountantskosten”, aldus Westra. “Mede door de commerciële activiteiten binnen De Lantearne zijn de kosten voor de gemeente van het verenigingsgebouw voor vergaderingen en bijeenkomsten een stuk lager.”

Back To Top