Actueel

Taart voor bedenker naam ontmoetingsdiensten

Geplaatst op

“Bedankt voor het meedenken”, zo spreekt dominee Hans de Jong bij het uitreiken van de slagroom taart aan Gerrianne Hoekstra. Zij verdiende deze lekkernij met de prijsvraag om een naam te bedenken voor de gelijktijdige diensten in De Flambou en De Lantearne. Om deelname aan deze bedenkwedstrijd ietwat meer kracht bij te zetten, stelde de onlangs geïnstalleerde predikant van de PKN Surhuisterveen-Boelenslaan een slagroomtaart beschikbaar.

Diverse namen werden er ingestuurd, de meeste daarvan hadden toch wel connectie met onder meer verbinding en samen zijn. Ontmoetingsdiensten koos de organisatie uiteindelijk als meest passende benaming; we ontmoeten niet alleen elkaar, maar ook God in de diensten. Om de dienst in De Lantearne te specificeren is hieraan de naam Connexion verbonden.

Het komende jaar staan er nog acht ontmoetingsdiensten op het programma van de Feanster kerkgemeenschap. Dat betekent voorafgaand aan de dienst elkaar ontmoeten aan de koffiebar, dan een traditionele dienst in De Flambou en een Connexion-dienst in De Lantearne. Na afloop is er weer samen koffiedrinken en afsluitend een gezellige activiteit.

Back To Top