Agenda

Opbrengst bloemactie naar interieur Lantearne

5 mei, 2022 om 08.00 uur

Laden Agenda items

De jaarlijkse bloemenactie is dit jaar op donderdag 5 mei. De datum is geen toeval, want Bevrijdingsdag 2022 valt enkele dagen voor moederdag. Reden voor de Activiteitencommissie om opnieuw flink uit te pakken. Ook dit jaar is er weer een groot assorti ment geraniums (staand en hangend), hanging baskets en royale, rijk gevulde terraspotten. Ook de ‘Spaanse margrieten’ en fuchsia’s ontbreken ditmaal niet in het aanbod.

Iedereen die bloemen wil bestellen, kan dat nu al doen via de webshop of door het bestelformulier. Alle bestellingen kunnen op donderdag 5 mei worden opgehaald bij De Bining (naast de Doarpstsjerke); bloemen kunnen desgewenst ook worden thuisbezorgd.

De opbrengst van de actie gaat ook dit jaar naar de verfraaiing van het interieur van De Lantearne. Het gaat daarbij met name om de aanschaf van tafels en stoelen, zowel in de verschillende zalen als in de hal. Een belangrijk deel van de aanschafkosten moet uit de opbrengst van acties worden betaald. Beheerder André Postma van De Lantearne vertelt dat de reacties op de ingrijpende verbouwing enthousiast zijn. “Ook wordt positief gereageerd op het meubilair dat we hebben aangeschaft.”

De bloemenactie

De afgelopen jaren had de coronacrisis nogal wat invloed op de bloemenactie. Vooral de beperkingen die werden opgelegd, was van invloed. Omdat nu geen bijzondere maatregelen meer hoeven te worden getroffen, wordt rekening gehouden met een groot aantal bestellingen. Om alles in goede banen te laten verlopen, hoopt de commissie dat iedereen tijdig de bestelformulieren invult.

Hoe bestellen?

Bloemen kunnen op verschillende manieren worden besteld.

  • Het meest eenvoudige is het doorgeven van een bestelling via de webshop van de kerk.
  • Telefonisch kan de bestelling worden doorgegeven aan André Postma (0512-361303).
  • Daarnaast kunnen bestelformulieren op drie plekken in Surhuisterveen worden ingeleverd. Dit kan bij:
    De Lantearne, Jan Binneslaan 49, Postma Handwerken, Gedempte Vaart 9 of Wijnhuis Machiel, De Dellen 9a.

Alle bestellingen moeten uiterlijk op vrijdag 29 april binnen zijn.

Wanneer aflevering?

Bloemen kunnen, zoals aangegeven, worden afgehaald bij De Bining aan de Gedempte Vaart. Wie de bloemen zelf liever niet ophaalt, kan alles thuisbezorgd krijgen. Inmiddels hebben zich vrijwilligers gemeld die de bezorging op zich willen nemen. Hier worden geen kosten voor in rekening gebracht. (Wil iemand bij een familielid, vriend/vriendin of iemand anders een bloemetje laten bezorgen, dan is dat in principe ook geen probleem. Uiteraard moet het adres dan wel even worden doorgegeven.)

Hoe betalen?

Iedereen die via de webshop bloemen bestelt, kan onmiddellijk betalen. Dit is voor iedereen het gemakkelijkst. De bloemen die bij De Bining worden afgehaald, kunnen ook ter plekke worden afgerekend. Er is een pinautomaat. Contant betalen mag ook, maar dan wordt verwacht dat iedereen ‘gepast’ betaalt. Het liefst met het totaalbedrag in een enveloppe. Mensen die bloemen thuisbezorgd krijgen, kunnen het bedrag via de webshop betalen of contant afrekenen (in envelop). Gift en zijn uiteraard ook welkom.

5-5-2022

Deel agenda item:

Gegevens

Datum:
5 mei, 2022
Tijd:
08.00 - 17.00
Agenda Categorie:
Back To Top