Agenda

Toerusting en inspiratie op Groen Geloven met stichting A Rocha

18 november, 2022 om 19.00 uur

Laden Agenda items

Het onderwerp duurzaamheid, beter passen op Gods schepping en hoe we als christenen in deze wereld mogen staan is steeds vaker een onderwerp van gesprek en schrijven. A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. Ze zetten zich in voor natuurbehoud, bewustwording en een duurzame levensstijl.

De groep Zegencafé is binnen PKN Surhuisterveen-Boelenslaan wellicht alleen bekend van het organiseren van de gezellige pubquiz-avonden, maar de groepsleden hebben ook met elkaar gemeen dat ze zich willen inzetten voor dezelfde zaken als de stichting A Rocha Nederland. Om deze reden is de avond Groen Geloven op vrijdag 18 november in De Lantearne op touw gezet.

“We gaan dan luisteren naar Jaap Dekker van A Rocha Nederland”, blikt Nynke Kooy van Zegencafé alvast vooruit. Dekker is docent aan de Theologische Universiteit Kampen en heeft studenten en vogels als passie. De opleiding aan de TU heeft als slogan dat zij Bijbel en leven met elkaar verbindt en die verbinding is meer dan ooit nodig als het om de schepping gaat. Jaap Dekker is tevens predikant en wil kerken en christenen toerusten en inspireren met lokale initiatieven op dit gebied.

“Die lokale initiatieven zien wij ook in onze omgeving en daarvan hebben we enkele standhouders uitgenodigd voor deze avond”, aldus Kooy. De zaal is om 19.00 uur open voor bezoek aan de standhouders, de spreker begint om half acht.

Deel agenda item:

Gegevens

Datum:
18 november, 2022
Tijd:
19.00
Agenda Categorie:

Locatie

De Lantearne
Jan Binneslaan 49
Surhuisterveen, 9231 CA
+ Google Maps
Back To Top