Agenda

Welkom Dienst – Spreker Dorina Nauta en muziek van Iwan & Rebekka (Liturgie)

13 november, 2022 om 10.00 uur

Laden Agenda items

Welkom Dienst zondag 13 november 2022

Op zondag 13 november is er weer een Welkom Dienst! De dienst begint om 10 uur en zoals altijd is er koffie, thee en ranja voor en na de dienst. Dorina Nauta spreekt over het thema ‘Op adem komen’ en de muziek wordt verzorgd door Iwan & Rebekka.

Download Liturgie

 

Thema: ‘Op adem komen’
Je hebt het druk, druk, druk. Aan het begin van de dag hoop je werk weg te werken en aan het eind van je dag is de lijst met to-do’s alleen maar langer. Nog even dit doen, want als je dat gedaan hebt dan pas kun je rustig zitten. En aan het einde van je dag concludeer je dat er geen rustmoment geweest is. Dat je van de ene naar andere klus naar de andere klus bent gerend. Want er zijn nog zoveel meer dingen die moeten gebeuren… Zoveel ballen om omhoog te houden: kinderen, zorgen voor je ouders, klussen in de kerk en alles wat je van jezelf nog meer moet doen. Je gunt jezelf niet de tijd om te vertragen en aan de voeten van Jezus te zitten. In de rush van alledag lukt het ook gewoon niet om die andere plek te kiezen. Je bent altijd maar bezig en vindt onvoldoende tijd voor rust en onthaasten. Het misschien wel de grootste uitdaging van geloven in onze tijd om aan de voeten van Jezus te zitten. Er is zoveel te doen en veel wat op je af komt. Lukt het je om je ziel tot rust te brengen en aan Jezus voeten te zitten (Lucas 10:38-42)?  We willen deze ochtend op adem komen bij Degene die ons levensadem gaf!

Dorina Nauta

Dorina Nauta (1990) studeerde theologie aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Ze werkte o.a. voor MissieNederland en Tearfund, waar ze ontdekte hoe de kerk van betekenis kan zijn voor de samenleving. Ze spreekt in allerlei kerken, sprak als eerste Nederlandse vrouw op pinksterconferentie Opwekking en merkt hoe verrijkend het is om van anderen te leren. Regelmatig ontdekt ze iets van Gods Koninkrijk op een plek waar ze het niet had verwacht. Tijdens haar studie bestuurskunde verdiepte ze zich in de bestuurlijke uitdagingen van de kerk in deze tijd. Ze schrijft samen met Marnix Niemeijer en Moses Alagbe een boek over Integral Mission: het evangelie als goed nieuws voor het hele leven. Dorina is getrouwd met Matthijs en samen hebben ze drie kinderen in de leeftijd 4, 2 en 0 jaar. Als gezin zijn ze in een groot avontuur gestapt en gaan over een paar maanden wonen op een kloosterhoeve net buiten de stad Utrecht. Het meeleven met de seizoenen van de natuur staat daar centraal. Het is gericht op ontmoeten, onthaasten, eten en het leven delen. En dat is ze op het lijf geschreven. Dorina is betrokken als projectleider bij de stichting.

Iwan & Rebekka

“Het is ons verlangen om, met muziek en zang, mensen te helpen God op een bijzondere manier te ontmoeten in lofprijs en aanbidding.” Iwan en Rebekka Sahertian zijn getrouwd, ouders van drie kinderen en actief in kerken, op evenementen, conferenties en vele andere plekken als aanbiddingsleider, muzikant en coach/trainer. Ze delen hun passie voor muziek én het verlangen om mensen te helpen God te ontmoeten. Zelf ervoeren ze in 2008 dat God ze riep om een grote stap te zetten. Ze zegden hun vaste banen op zich volledig te gaan richten op de bediening in de muziek die Hij voor hen had. “Onze vaste banen opzeggen en God daarin volledig vertrouwen was niet altijd makkelijk. We hebben hierdoor wel geweldige wonderen meegemaakt. God laat ons steeds weer merken dat Hij ons niet los laat.” Iwan en Rebekka geven invulling aan hun bediening door samen eigen muziek uit te brengen. Door op te treden als duo, met band, als ook onafhankelijk van elkaar bij vele projecten (waaronder Opwekking, Teenzone, Square, Like Jesus, Simply Jesus, WorshipChurch e.a.). Ze trainen en coachen aanbiddingsteams door het hele land en zijn regelmatig betrokken bij het werk van andere artiesten.

13-11-2022, aanvang 10.00 uur De Flambou
Lector: n.v.t.
Ouderling van dienst: Sandra Annema
1e collecte: ZWO
2e collecte: Onkosten Welkom Dienst
Deurcollecte: Algemeen Kerkelijk werk
Oppasdienst: Erwin Postma en Lisanne Kooistra
Joy4Kids:
Groep 1 t/m 5: Sjoukje en Rhianne
Groep 6 t/m 8: Geen Joy4Kids
Koster: Oebele Visser

Deel agenda item:

Gegevens

Datum:
13 november, 2022
Tijd:
10.00
Agenda Categorie:

Locatie

De Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Nederland 9231 CM Nederland
Back To Top