Agenda

Ontmoetingsdienst ds. J. de Jong

27 februari, 2022 om 10.00 uur

Laden Agenda items

27-2-2022, aanvang 10.00 uur De Lantearne

Toekomstige diensten bieden meer beleving in geloof

Uw koninkrijk kome, dat is het thema van de eerste dienst zoals die in de toekomst naast de traditionele kerkdienst in De Flambou wordt gehouden. De dienst op zondag 27 februari – die door dominee Hans de Jong zal worden geleid – vindt plaats in De Lantearne. “Het wordt een kerkdienst met een fris tintje”, zo luidt de vriendelijke uitnodiging van de organisatie aan een ieder die de gang naar de kerk weer meer wil beleven.

De twee diensten van de PKN Surhuisterveen-Boelenslaan gaan beide om tien uur van start. “De verbinding tussen de bezoekersgroepen ligt in de ontmoeting in de hal van de kerk voor en na de diensten”, legt Janko de Vries uit. Hij is een van de gemeenteleden die enkele jaren geleden opmerkte dat de traditionele diensten  niet meer aansluiten bij de beleving van de huidige samenleving en besloot hier iets mee te doen.

“De kerk is hetzelfde gebleven terwijl de wereld enorm is veranderd”, zo probeert De Vries de tweedeling die hij heeft zien ontstaan samen te vatten. Er is een enorm gat gegroeid met een diversiteit van behoeften. “De een houdt nu eenmaal van Bach en de ander van Bon Jovi. Met een nieuw soort dienst springen we in het ontstane gat, we trekken het allemaal een iets vlotter jasje aan.”

“De mensen moeten zich weer thuis gaan voelen in de kerk”, is het doel dat een almaar groeiende werkgroep van enthousiaste christenen hoopt te bereiken. “Velen zijn de weg naar de kerk kwijtgeraakt terwijl ze nog wel op zoek zijn naar een punt van rust en verbinding in geloof. Door een fris windje te laten waaien, proberen we deze plek te bieden.”

De toekomstige diensten worden altijd geleid door een vlotte spreker en de muzikale begeleiding is in handen van de eigen huisband. “Ook willen we ons meer naar buiten gaan richten en zijn betrokkenheid en contact enkele van onze belangrijkste speerpunten”, blikt de werkgroep vooruit. “We gaan samen werken aan een kerk waar in de toekomst iedereen zich weer kan vinden, we zijn een kerk voor de toekomst.”

Collecte: 50% diaconie en 50% kerk
Oppasdienst: Thelena Hiemstra en Amarens Gerritsen
Joy4Kids:
Groep 1 t/m 5: Ineke en Aafke
Groep 6 t/m 8: Tiny en Esther

Foto onder – Ds. Hans de Jong is de voorganger in de eerste Ontmoetingsdienst.

Deel agenda item:

Gegevens

Datum:
27 februari, 2022
Tijd:
10.00 - 17.00
Agenda Categorie:

Locatie

De Lantearne
Jan Binneslaan 49
Surhuisterveen, 9231 CA
+ Google Maps
Back To Top