Actueel

‘Het kind in mij’

Geplaatst op

In de maanden oktober en november hebben er vijf groepsbijeenkomsten voor de 80+ gemeenteleden plaats gevonden. Vijf waardevolle ochtenden waarbij wij op openhartige wijze met elkaar gesproken hebben over ‘het kind in ons’.

Hoe was ik als kind? Was ik verlegen, avontuurlijk, ondeugend, zorgzaam, serieus, verantwoordelijk of …? We zijn dus in gedachten terug gegaan in de tijd. Tevens hebben wij gelezen uit de NBV21 in het Marcus evangelie over dat Jezus zijn leerlingen gebood de kinderen niet te hinderen om bij hem te komen.

Het gesprek kwam regelmatig op het geloven ‘als een kind’. Voor de één een verademing, voor de ander een onmogelijkheid, voor weer een ander te weinig voedend en voor weer een ander… Prachtig om te mogen ervaren dat hierover met respect voor een ieder gesproken werd. Er werd gelachen, geluisterd, gehuild, bemoedigd én gezellig gekletst.

Ter afsluiting zongen wij Lied 886 ‘Abba, Vader, U alleen’. Want aan Hem behoren wij allen toe. Hij is onze gezamenlijke Hemelse Vader. Wij mogen Zijn kinderen zijn.

Hotske Paulusma, Ietsen Pool en Bianca Prins

Back To Top