Actueel

‘Ont-moeten’

Geplaatst op

Voor 30 of 31 mei of 13, 14 of 28 juni 2022 hebben wij bij alle gemeenteleden van 80 jaar en ouder een uitnodiging door de brievenbus gegooid voor een groepssamenzijn in ofwel de serre van het Suyderhofke, ofwel de zaal in het Feansterhiem, ofwel in de Bining, ofwel in de Lantearne.

Vijf ochtenden die blijk gaven aan de dankbaarheid dat gemeenteleden elkaar weer in groepen mochten ontmoeten. Vijf momenten waarop wij hebben stil gestaan, hebben nagedacht en met elkaar gesproken hebben over het thema ‘Ont-moeten’.

Ontmoetingen hebben wij allemaal iedere dag. Zelfs op dagen dat er geen contact is met andere mensen, ervaren wij allemaal de ontmoeting met onszelf. In ons spiegelbeeld en in onze gedachten en gevoelens.

Wij stonden er bij stil dat Jezus zijn leven ook een aaneenschakeling is geweest van ontmoetingen. Wij lazen uit het evangelie van Lucas het verhaal van Zacheüs die in een boom klom om Jezus te kunnen zien. Jezus maakt op dat moment deze toeschouwer op afstand tot een mens van dichtbij.

En zo kwamen wij elkaar ook naderbij tijdens deze groepsbijeenkomsten die alle vijf hun eigen sfeer hadden. Wij zijn dankbaar voor alle gemeenteleden die aanwezig konden zijn. In het nieuwe kerkelijk jaar gaan wij wederom groepsbijeenkomsten organiseren. Voel en weet u welkom!

Hotske Paulusma, Ietsen Pool en Bianca Prins

Back To Top