Actueel

Op en top vermaak met spelletjes tijdens Alleskunner

Geplaatst op

Na een aantal uiterst gezellige pubquizavonden was het voor team Zegencafé toch wel even aftasten of haar publiek wel net zo kon genieten van Alleskunner. Al na de eerste opdrachten blijken de ruim vijftig deelnemers zich prima te vermaken met spelactiviteiten als bekertje tik, ping-pong-balans en vliegtuigje vouwen.

“Ik haw myn beukerskoalle diploma nea helle”, blikt een van de oudere deelnemers terug wanneer het vouwen van een vliegtuigje hem toch niet in vijftien seconden lukt. Dat is ook uiterst weinig tijd en er zijn dan ook maar weinig deelnemers die ver vliegen met hun gecreëerde toestel. Kunstwerk of niet, wie het verst komt is de winnaar.

“Hey, efter de streep bliuwe”, zo sommeert de jury Oene Storm wanneer hij probeert zijn pingpongballetje even verderop op de tafel in het bekertje te werpen. Halbe Braam vindt even verderop het schatten van het aantal knikkers in een grote vaas best wel moeilijk. “It soe best kinne dat ik der fannacht net iens fan sliepe kin.”

Het meest serieuze spel lijkt toch wel het tellen van de letter E in het verhaal dat Nynke voorleest als een heus dictee op school. Toch zijn er een aantal deelnemers – sommige tellen zelfs uit hun hoofd mee – die redelijk dichtbij de juiste uitslag zitten. De kennis van popmuziek blijkt slecht te zijn wanneer na twee ronden nog maar vier deelnemers over zijn.

“Ach, dit is dochs net mooglik”, oordeelt Harrie Vellema wanneer hij in het spel Bekertje Bouwen binnen vijftien seconden zoveel mogelijk koffiebekertjes op elkaar moet stapelen. Toch lukt het hem om even later twee bekertjes op elkaar te krijgen en zijn er deelnemers die het lukt om een torentje van zes stuks op elkaar te krijgen.

Het lukt de meeste spelers niet om heel veel dobbelstenen op elkaar te krijgen op het ijscostokje tussen hun lippen in het laatste spel Steentje Stapelen. Maar dit geeft wel het meest hilarische beeld, met al die ‘scheel kijkende’ deelnemers. “Er heerste een gezellige sfeer en daar gaat het om”, blikt Elizabeth van Houten namens Zegencafé terug op de avond. “Zowel deelnemers als organisatie kan niet wachten op een volgende avond vol spelletjes.”

Back To Top