Over ons

De Bining


Het gebouw De Bining, dat naast de Doarpstsjerke staat, is in 2019 helemaal gerenoveerd en ziet er van binnen weer modern en fris uit. De zalen kunnen gebruikt worden als vergaderruimte maar zijn ook geschikt om te gebruiken bij een feestelijke gebeurtenis, voor een afscheidsdienst of bijeenkomst voorafgaande aan een begrafenis of crematie.

Wanneer er in De Doarpstsjerke diensten worden gehouden wordt er gebruik gemaakt van De Bining waar je voor en na de dienst kunt samenkomen. Beide gebouwen staan in het centrum van het dorp met ruime parkeergelegenheid dichtbij.

Grote zaal
De grote zaal van De Bining is voorzien van een beamer en moderne geluidsinstallatie. Het is mogelijk om de grote zaal in twee kleinere zalen op te delen zodat men tegelijk van meerdere zalen gebruik kan maken wat voor gespreksgroepen of cursussen meerdere mogelijkheden biedt. In de grote zaal van De Bining is bij een plechtigheid plaats voor ongeveer 80-90 personen. Voor een vergadering of feestelijk gebeuren waarbij ook tafels nodig zijn kunnen ongeveer 60 personen in de grote zaal. De toiletgroep is ook volledig gemoderniseerd en uiteraard rolstoelvriendelijk uitgevoerd.

Vergaderzaal 3
Onze ouderenpastor, Bianca Prins-Beijleveld, die sinds september 2021 aan onze PKN gemeente verbonden is, maakt wekelijks gebruik van zaal 3 in de Bining. Ze heeft er een werkplek en ook dominee Hans de Jong, die sinds januari 2022 aan onze gemeente verbonden is, zullen we geregeld in De Bining kunnen begroeten. Zaal 3 is een kleine ruimte en door zijn intieme sfeer geschikt voor overleg en vergaderingen in kleine kring.

Bloedprikken
Twee keer per week wordt door ziekenhuis Nij Smellinghe te Drachten De Bining gebruikt voor het bloedprikken. Zaal 1 en 2 (grote zaal) worden gebruikt als wachtkamer terwijl de verpleegkundigen zaal 3 gebruiken als werkplek.

De Bining en Memento Mori
Het achterste gedeelte van De Bining is in 2019 door de uitvaartvereniging ‘Memento Mori’ verbouwd tot aula. De aula voldoet in de behoefte aan een aangename en vertrouwde omgeving waar nabestaanden in alle rust en privacy afscheid kunnen nemen. Er is veel aandacht besteed aan het creëren van een huiselijke sfeer. In de sfeervol ingerichte familiekamer is gelegenheid om koffie te zetten en rustig met elkaar samen te zijn en zaken rondom het afscheid te regelen. Nabestaanden krijgen (tijdelijk) een eigen sleutel zodat ze de gelegenheid hebben hun dierbare te bezoeken wanneer ze willen. De aula heeft een aparte ingang aan de zijkant van het gebouw (parkeerterrein Lidl) en kan door een geluidswerende wand en deur volledig los van De Bining worden gebruikt.

Alle voorzieningen op één centrale locatie
Door de realisatie van deze aula en de verbinding met gebouw De Bining is er een unieke situatie ontstaan waarbij op één centrale locatie alle moderne voorzieningen aanwezig zijn voor een intiem en waardig afscheid. Het is mogelijk een afscheidsdienst in zowel de Doarpstsjerke als in De Bining te houden. De ultramoderne geluid- en beeldinstallatie zorgt ervoor dat er moeiteloos gestreamd kan worden tussen beide locaties. Bovendien heeft De Bining alle faciliteiten voor een informeel samenzijn.

Crematieplechtigheid vanuit De Bining
Ook voor een crematieplechtigheid biedt De Bining toegevoegde waarde. In tegenstelling tot het houden van de plechtigheid in het crematorium, staat er in De Bining geen tijdsdruk op de plechtigheid en een informeel samenzijn. Hier is alle tijd voor een mooi afscheid waarna men aansluitend in kleine kring naar het crematorium kan gaan.

 

De Bining huren?

Back To Top