Actueel

Pietie van der Meer-Henstra

Geplaatst op

We zetten de schijnwerper op de interieurstyliste van de Lantearne. Dat is Pietie van der Meer-Henstra. Ze doet, als zelfstandige, de administratie van bedrijven en daarnaast runt ze de ‘Franse Slag’, waar ze interieuradvies en – workshops geeft. In de hoedanigheid van interieurstyliste is ze gevraagd om zitting te nemen in de bouwcommissie van de Lantearne en de Flambou. Tevens is ze ook bestuurslid van de Stichting de Lantearne.

Ze heeft ze geadviseerd bij het uitzoeken van het meubilair, wand en vloerbekleding, gordijnen, fotowand grote zaal en wandschildering Folkert en een kleurplan gemaakt voor alle ruimtes. Dit allemaal in nauwe samenwerking met de rest van de bouwcommissie. Het was de wens van de bouwcommissie om de zalen van de Lantearne in zijn geheel te verbinden met de Flambou zo dat er meer eenheid kwam.

Zo zijn de entrees van de Lantearne en de Flambou qua kleuren en materialen exact hetzelfde en ook aan de buitenkant van de gebouwen is hier rekening mee gehouden.
De ronde hanglampen in de grote zaal komen weer terug in de entrees en de kleuren op de muur in de hal van de Lantearne zijn doorgetrokken naar de hal van de Flambou, ook de kleuren op de pilaren en koven om de deuren in de Flambou sluiten weer perfect aan bij de rest.

Omdat er besloten is de Flambou voor meerdere doeleinden te gebruiken en de hal niet te vol komt te staan is er gekozen voor een verrijdbare inzamel box en is er een kast achter in de kerk gemaakt waar folders liggen die kunnen worden meegenomen en spullen in kunnen worden opgeruimd. Verder helpt ze bij de thematische inrichting zoals met kerst, pasen aankleding bij bruiloften etc.

Back To Top