Actueel

Vintagemarkt en Bazaar groot succes!

Geplaatst op

Rond 8.30 uur op zaterdag 9 maart jl. kwamen de vrijwilligers van de Vintagemarkt en Bazaar binnendruppelen in De Lantearne. Sommige door de wol geverfde verkopers, andere nieuwkomers en nog wat onwennig. Maar allemaal met hetzelfde doel: we gaan er een mooie dag van maken. En dat werd het!

De zon scheen uitbundig en bij de Flambou stond de kraan van Sybe Vrieswijk met een omhoog getakelde dino als eyecatcher. Binnen stonden er ook nog 2 voor de kinderen om selfies mee te maken. Om exact 9.00 uur deed André Postma de deuren van De Lantearne open en stroomden de bezoekers naar binnen. Op zoek naar koopjes en mooie goederen.

Al dat kopen en handelen maakt hongerig en dorstig. Langzaamaan kwamen ook de eerste bezoekers naar de bar voor een kop koffie en appeltaart. Ze zochten een plekje in de grote zaal en dat was het signaal om met het Rad van Avontuur te starten. De ‘plankjesverkopers’ deden de hele dag door zeer goede zaken en moesten regelmatig nee verkopen omdat ze alweer uitverkocht waren. Er zijn heel wat taarten, salades, gesponsorde goederen, levensmiddelen en zakken met gemengd fruit de deur uit gegaan.

‘Nieuw dit jaar was dat we de hele dag open bleven en als lunch een 12-uurtje serveerden. Maar je kon ook broodjes kaas, een broodje hamburger of een bord patat kopen. Tussen 17.00 – 19.00 uur hadden we live muziek met Sije Veenstra en Gea Stienstra. En we hadden een plate samengesteld van gebakken aardappeltjes, gehaktbal, salade en sperziebonen met spekjes. Veel mensen bleven daardoor of kwamen speciaal bij ons eten. We hebben goede zaken gedaan’, vertelt André Postma.

Officieel was de Vintagemarkt tot 19.00 uur open, maar aan het eind van de zaterdagmiddag was de meeste handel wel gedaan. De organisatie besloot om de opruiming te starten.

’s Avonds was het gezellig druk in de grote zaal van De Lantearne en maakte het rad overuren. Om 20.30 uur was de trekking van de verloting en deze heeft 2 prijswinnaars opgeleverd:
Fam. de Haan heeft de luxe BBQ van 8 personen gewonnen en Richard From heeft een weekendje Terschelling in een 4 pers. appartement gewonnen. Beide prijswinnaars waren helaas niet aanwezig maar de organisatie heeft inmiddels contact met hen opgenomen.

Bij enkele spellen op de bazaar waren ook mooie prijzen te winnen. Zo is de pot paaseieren gewonnen door David de Vries en het juiste aantal paaseitjes was 183.De boodschappenmanden zijn gewonnen door Anneke Bethlehem en Nynke Kooij. En P. v.d. Veen heeft de hoofdprijs bij de schiettent gewonnen: een vleespakket t.w.v. €50,=
Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Even na 21.00 uur beklom veilingmeester Sjouke Visser het podium en kon de veiling van start. Het was een mooi spektakel van tegen elkaar opbieden om dat ene mooie item in de wacht te slepen. Het topstuk van de avond was een E-bike fiets, beschikbaar gesteld door E-bike Fyts specialist. De fiets is voor een goed bedrag verkocht. Na de veiling was het wachten op de organisatie met de opbrengst. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men nog even napraten tijdens het wachten. De opbrengst van editie 2024 is maar liefst € 21.410.

De organisatie van de Vintagemarkt en Bazaar wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet voor, tijdens en na deze dag. Want zonder al deze vrijwilligers was dit fantastische succes niet mogelijk geweest!

Back To Top