Actueel

Derde editie Soep & Sjoelen ‘gezellige boel’

Geplaatst op

“Ik gjin efkes tusken jimme troch hear.” Een van de meiden van de organisatie wringt zich met een kom soep tussen twee gezellig kletsende oudere dames door. “Eah ja juh, it is hjir wer in gesellige boel”, zo geven ze uiteraard toestemming en zetten even later hun gesprek door aan de tafel. Zo’n zeventig deelnemers waren op vrijdag 15 maart aanwezig tijdens derde editie van Soep & Sjoelen.

Na het verorberen van een flink bord soep samen met een broodje kroket leggen spelleiders Derick en Derick uit hoe de teams worden verdeeld en wat zo ongeveer de regels zijn. “We hebben de opdracht gekregen om zoveel mogelijk mensen tegen elkaar te laten spelen”, vertellen ze en daarom is het altijd goed om bij een sjoelbak te gaan spelen zodra deze weer vrij is.
Niet lang na lang het soepdiner wordt het geluid van gezellig kletsende mensen bijna overstemd door het geklots van sjoelblokjes en wordt er enthousiast gespeeld. “Hee, it kloppet hjir net”, zo trekt er al vrij vlot een team aan de bel bij de jury. De blokjes lijken maar niet door de gleuven te willen. De blokjes blijken van baan te zijn gewisseld. Bij deze baan past het niet, bij de baan ernaast juist extra goed.

De wedstrijdleiding grijpt resoluut in en niet veel later is het incident alweer vergeten. De organisatie heeft iedere deelnemer voorzien van een naamkaartje, waardoor de verbinding tussen de aanwezigen gemakkelijker gaat. Aan het eind van de avond worden er diverse prijsjes uitgedeeld, een groep jonge meiden wint een taart en trekt zich terug aan een tafeltje, de meeste deelnemers hebben vooral plezier gehad.

Back To Top