Actueel

Volop enthousiasme en plezier tijdens bomvolle pubquiz-avond

Geplaatst op

Het aantal deelnemers was ruim boven verwachting, zo blikt team Zegencafé terug op de pubquiz-avond van vrijdag 3 februari. Kwamen er op de eerste editie van dit spelevenement in 2019 tien teams af, de daaropvolgende keer in 2020 waren er dertien teams die meespeelden. Voor deze pubquiz waren er maar liefst 31 teams ingeschreven. Ruim 160 deelnemers en toeschouwers kwamen naar zalencentrum De Lantearne voor een avondje gezelligheid.

Beheerder André Postma had zich al eens flink achter de oren gekrabd in de week voorafgaand aan het spellenfestijn: waar bergen we al deze mensen? Met wat inschuiven van tafels en stoelen is het gelukt om ze allemaal een plek geven. Ook de organisatie had zich stiekem wel afgevraagd of ze zoveel deelname zouden kunnen behappen. De inschrijving stoppen was echter geen optie. “Iedereen mag meedoen.

Precies om acht uur beginnen presentatoren Janko en Nynke met de vragenronde Blik op de Weg. Hierbij worden onder meer diverse kruisingen in Surhuisterveen onder de loep genomen en de deelnemers aan de tand gevoeld over hun kennis van voorrangsregels. Veel onduidelijke situaties leveren pittige discussies op. De Famkes fan Eartiids scoren in deze ronde samen met de Feanster Fyts Famkes het beste.

Foar de Wille en de Wâldpyken zijn het meest thuis in de ronde Dieren en Geluiden. Alle teams scoren bij het herkennen van logo’s redelijk gemiddeld en bij het herkennen van reclametunes luk het alleen de Keetgroepen en De Hurdriders om foutloos in te vullen. Geen van de teams heeft alle bijbelkennis exact op orde, maar toch is het opvallend dat de Kosters en de commissie voor kerkrentmeesters (CVK) het in deze ronde heel goed doen.

Bij het linken van de juiste vlag aan land of streek gaan de meeste deelnemers de mist in. Dit is dan ook zonder meer de moeilijkste ronde waarbij ten einde raad zelfs de vlag van Teletubbieland maar wordt ingevuld. Een wel hele speciale gast is naar de pubquiz-avond gekomen om in de muziekronde enkele liedjes te zingen: een verre achterneef van mr. Chung uit het RTL-programma Ik hou van Holland.

Deze Fryske Kije zingt met zijn koptelefoon op luidkeels twee in het Fries vertaalde liederen en het publiek heeft er niet heel veel moeite mee om hierbij titel en artiest te noemen, maar het levert wel hilarische momenten op. Het raden van muzieknummers aan de hand van danspasjes zorgt eveneens voor komische momenten. In deze ronde is Koartwâld United de beste.

Och, wat hawwe wy in wille hân”, zo vat een dame van rond de tachtig jaar – die enthousiast de Vogeltjesdans en Walk like an Egyptian danst – de avond samen. Slechts positieve geluiden en complimenten krijgt het team Zegencafé te horen met tussen de regels door zelfs verzoekjes om een vervolg. Dat zal er zeker komen, al weet het team nog niet of ze nog meer groei kunnen behappen.

We waren heel blij met de extra hulp bij het tellen van de punten”, zo concluderen Elizabeth en Gertina in het crisiscentrum van de jury. De derde editie van de pubquiz-avond eindigt in een top drie van Per Seconde Grijzer, De Hurdriders en als winnaar het team Foar de Wille.

Back To Top