Voor jou

Kerkdiensten

Erediensten

De wekelijkse kerkdiensten van de gemeente worden gehouden in De Flambou aan de Groningerstraat 40 en incidenteel in de Doarpstsjerke aan de Gedempte Vaart 8-10. De diensten zijn ook te volgen via kerkdienstgemist.nl. Na de dienst is er de mogelijkheid tot gezamenlijk koffie en thee drinken.

Iedere zondagmorgen is er voor de kinderen tot 4 jaar kinderoppas.

Eveneens iedere zondag is er tijdens de ochtenddienst Joy4Kids voor alle kinderen van de basisschool. Ze hebben een dienst in een eigen ruimte en op hun eigen niveau. Ook in de vakanties is er You4Kids. Daarnaast zijn er regelmatig Joy4Kids Special.

Meer over KinderoppasMeer over Joy4Kids

Ontmoetingsdiensten

Ontmoeting met elkaar en God. Dit is de intentie van twee diensten van de PKN Surhuisterveen-Boelenslaan die gelijktijdig plaatsvinden onder hetzelfde dak. In De Flambou wordt een traditionele dienst gevierd met onder meer een orgel en een dominee. Een zaal verderop in De Lantearne is een Connexion* samenkomst met een meer eigentijds karakter zoals een huisband en een spreker.

Voorafgaand aan de diensten is er koffie, thee en limonade voor iedereen en kunnen de bezoekers elkaar ontmoeten. Een verbindingsteam probeert door diverse activiteiten de connectie tussen de verschillende kerkgasten te bevorderen. De diensten – waarin zo mogelijk hetzelfde thema aan de orde komt – beginnen om 10.00 uur. Ontvangst is er vanaf 9.30 uur.

*Connexion staat voor de (nieuwe) verbinding(en) met elkaar en met God. We schrijven het met een X omdat we hiermee symbolisch de verbinding met Jezus schrijven. Dat zie je in het logo mooi terug.
Inschrijven Nieuwsbrief
Gepubliceerde nieuwsbrieven

Heilig Avondmaal

Bij deelname aan het avondmaal worden alle leden van de gemeente, tevens alle gasten, die met de betekenis van het avondmaal instemmen, toegelaten. Er wordt zowel wijn als druivensap uitgedeeld.

Doop

De doop kan worden aangevraagd door alle leden van de gemeente, waarbij in het geval van de kinderdoop één van de doopouders tenminste dooplid dient te zijn. De toelating tot de doop krijgt met name vorm in een gesprek met de doopouders of dopelingen, waarin de betekenis van de doop en het verlangen van de doopouders- en uiteraard in voorkomende gevallen ook dat van de dopelingen- aan de orde komt. In de doopdienst bestaat de mogelijkheid dat ouders die dat nog niet hebben gedaan, belijdenis afleggen van hun geloof. Ook het ‘opdragen van kinderen’ kan door leden van onze gemeente worden aangevraagd waarvan een van de ouders tenminste dooplid van onze gemeente moet zijn. Het ‘opdragen van kinderen’ gebeurt in tegenstelling tot in een doopdienst, niet in een speciale dienst.

Diensten in ’t Suyderhuys

In het zorgcentrum ’t Suyderhuys wordt één keer in de twee weken, op vrijdagmiddag, een dienst gehouden. Ook wordt er vijf maal per jaar het avondmaal gevierd. Voorgangers uit de kerken in ons dorp (en omstreken) doen hier aan mee.

Welkom diensten

Laagdrempelig, live muziek en zang, inspirerende sprekers, óók voor jou! Voel je thuis, voel je welkom!

Ben jij wel eens bij een kerkdienst geweest? Wellicht nooit, of misschien is het al heel lang geleden. Ben je wel eens nieuwsgierig of er méér is…? Wij organiseren 8x per jaar heel laagdrempelige diensten waarin je kunt proeven van de liefde van God, ook voor jou! Wij nodigen je van harte uit om eens naar een Welkom Dienst te komen, het zijn diensten met prachtige live muziek, een inspirerende spreker en een welkomstteam dat er voor jou is, als dat nodig is. Het is in De Flambou in Surhuisterveen. De dienst start om 10.00 uur maar je bent al van harte welkom vanaf 9.30 uur voor een kopje koffie of thee. We zouden het bijzonder gaaf vinden je te zien en te ontmoeten.

Tienerdienst

Voor de scholieren van de middelbare scholen is er elke maand een tienerdienst, met uitzondering van de maand augustus. Deze diensten vinden plaats in De Lantearne gelijktijdig met de ‘grote dienst’. De dienst wordt samen met enkele tieners voorbereid, zodat er onderwerpen worden besproken die bij hen leven.

Meer Tienerdienst

New Generation Diensten

Het thema van dit jaar is: ‘Fear no more!’ Iedere spreker gaat dit seizoen bij de diensten in op dit thema. Gedachten bij het thema:

Velen worstelen met onzekerheid. Onzekerheid over wie je bent, keuzes, toekomst, enz. Waar vechten we tegen? We mogen leren/ontdekken hoe Jezus over ons denkt. Dat zal grote impact hebben op ons zelfbeeld. Met Hem staan we nooit alleen!

Meer NG-Diensten

Messy Church Surhuisterveen

Messy Church wil jong en oud door middel van sport, spel, muziek, creativiteit en gezamenlijk eten meer dan het *alledaagse* laten beleven. Messy Church is interkerkelijk.

Meer informatie en evenementen is te vinden op de facebookpagina van Messy church Surhuisterveen.

Facebookpagina Messy Church Surhuisterveen
Back To Top