Agenda

Welkom Dienst met Sarianne van Dalen en muziek van Reni & Elisa (Liturgie)

10 oktober, 2021 om 10.00 uur

Laden Agenda items

Op zondag 10 oktober is er weer een Welkom Dienst. We hopen dat het weer net zo druk mag worden als de vorige keer! Vanaf 09.30 uur staan we klaar om jou te ontmoeten met koffie, thee en ranja! De dienst begint om 10.00 uur.

Spreker is Sarianne van Dalen en de muziek wordt verzorgd door Reni & Elisa.

Welkom Diensten zijn laagdrempelige en inspirerende themadiensten voor alle generaties, met bijzondere sprekers en live muziek.

Thema: ‘Als God zwijgt…’

Download Liturgie

 

 Tijdens een van mijn trainingen vroeg Sarianne: Wie heeft er weleens te maken gehad met een zwijgende God? Alle vingers gingen de lucht in. Ze vroeg door: Kun je vertellen wat je hierbij voelde en wat  jouw reactie hierop was? Er werden gevoelens en reacties gedeeld. Maar wat haar raakte, was dat mensen in zo’n situatie afwijzing ervaren.

Misschien ken jij deze kant van God maar al te goed. Je roept, je smeekt… maar God zwijgt. In de Bijbel lees je verschillende passages waarin God lijkt te zwijgen. In deze samenkomst mogen we leren van een vrouw uit Mattheus 15, hoe zij omgaat met een zwijgende God.

Sarianne van Dalen


Sarianne van Dalen is spreker, auteur en coach. Ze is getrouwd, heeft vijf kinderen en woont in Hoogeveen. Sarianne houdt ervan om samen met mensen het leven te delen: samen eten, samen praten en genieten van de ‘hemelse dingen’. Maar ook als er pijn, angst, schuld en schaamte bij komen kijken. Haar verlangen is dat mensen steeds transparanter en kwetsbaarder worden. ‘Vanuit kwetsbaarheid mogen wij bij God schuilen; Hij wil ons genezen’. Het is haar verlangen dat haar eigen leven een groot liefdeslied voor Jezus is. Zijn goedheid is ontzettend groot! Sarianne verzorgt (s)preekbeurten bij Groot Nieuwsradio, in kerken, op vrouwen- en mannendagen en/of op conferenties. Ze heeft vier boeken geschreven: ‘Leven met aandacht’, ‘Met liefde en lef’, ‘Een nieuwe dag’ en ‘Prediker voor jou’. En samen met andere auteurs heeft ze een Bijbels dagboek geschreven: ‘Kom op adem’. Sinds 2012 organiseert Sarianne kloosterweekenden. Met een groep vrouwen zoekt ze de verstilling en verdieping op. Ze voelt zich bevoorrecht dat ze deze weekenden mag begeleiden. Iedere keer verrast God in de stilte.

Reni & Elisa

Reni en Elisa Krijgsman is een muzikaal echtpaar dat in de Nederlandse gospelwereld hun sporen ruimschoots heeft verdiend. Sinds 1999 treden ze veelvuldig samen op. Ze verzorgen concerten en kerkdiensten die door bezoekers worden omschreven als warm, bemoedigend en bijzonder opbouwend. Met grotendeels eigen geschreven Nederlandstalige nummers en hartverwarmende easy-pop muziek.

Het meest bekende lied van Reni en Elisa is “Als het leven soms pijn doet”, wat door ruim 5 miljoen keer op YouTube gezien is.

Ze zijn 3x genomineerd geweest voor de Zilveren Duif Award. In 2012 hebben zij de award ontvangen in de categorie voor Beste Lied. Het lied, getiteld Hou vol, staat op hun laatste cd “De vijfde symfonie”. In 2016 zijn zij wederom genomineerd in de categorie beste lied.

Hun passie in wat zij doen omschrijft zich als volgt:

Mensen bemoedigen door (h)erkenning  te geven aan allerlei facetten in hun relatie met God, waaruit Gods betrokkenheid en zorg bij mensenlevens blijkt.

Je hoeft je niet aan te melden voor deze Welkom Dienst, we zouden het erg fijn vinden als jij er ook bij bent. Er is een kinderdienst voor groep 1 t/m 5 en oppas voor kids tot 4 jaar. Meer info vind je op www.welkomdiensten.nl.

ZWO-Collecte – Samen in actie tegen corona in India

De coronaramp in India laat de verwoestende gevolgen van corona zien, en maakt schokkend duidelijk dat sneller vaccineren van levensbelang is. Samen met kerken wereldwijd en samen met u staat Kerk in Actie al langer op tegen corona. Nu slaan we ook vanaf 12 mei 2021 als samenwerkende hulporganisaties de handen ineen met de Giro555-actie ‘Samen in actie tegen corona’. Allereerst voor India maar ook voor omringende landen. Er zijn grote zorgen over Nepal. Doe mee en kom met ons in actie! Laten we er samen voor zorgen dat iedereen, op tijd beschermd is tegen corona, ook mensen in kwetsbare landen.

Wat doet Kerk in Actie?

Kerk in Actie is een van de elf deelnemende samenwerkende organisaties in deze actie. Met het opgehaalde geld kan Kerk in Actie hulp bieden in India en omringende landen. Het geld wordt door Kerk in Actie onder andere besteed aan het verstrekken van medische en zuurstof -voorraden, het opzetten van vaccinatiecentra met behulp van ziekenhuisnetwerken van verschillende kerken en organisaties en opleidingen voor gezondheidswerkers over vaccinaties en COVID -zorg. Een derde van het geld gaat naar COVAX, zodat zij COVID-19-vaccins voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

De Flambou
Collecte: ZWO en onkosten Welkom Dienst
Koster: Peter Overwijk

Deel agenda item:

Gegevens

Datum:
10 oktober, 2021
Tijd:
10.00
Agenda Categorie:

Locatie

De Flambou
Groningerstraat 40
Surhuisterveen, Nederland 9231 CM Nederland
Back To Top