Actueel

‘Breken en delen’

Geplaatst op

Tijdens de vijf groepsbijeenkomsten in maart hebben wij geluisterd naar Lied 388 ‘Voor ieder een plaats aan de tafel’ (NLB13) in een uitvoering van Leona Philippo. Tevens hebben wij gelezen over een visioen dat in het Bijbelboek Jesaja beschreven staat; een feestmaal door de Heer aangericht voor alle volken en waar de sluier, die de volken het zicht ontneemt, voorgoed ontnomen is. En wij lazen over de bruiloftsmaaltijd in het evangelie naar Matteüs; de door de koning uitgenodigde gasten kwamen niet, waarop hij zijn dienaren op pad stuurde om iedereen uit te nodigen die zij tegenkwamen. Aansluitend hebben wij met elkaar gesproken over welk couplet van lied 388 het meeste aansprak en waarom.

Het bijzondere aan deze groepsbijeenkomsten was dat wij daarna met elkaar gegeten hebben. Iedere bijeenkomst was er door een gemeentelid een pan soep gekookt en had iedereen van allerlei lekkers meegenomen. En in het kader van ‘breken en delen’ konden wij nadien nog van de maaltijd uitdelen aan enkele mensen die niet aanwezig waren.

Op verzoek worden er nog twee groepsbijeenkomsten georganiseerd; maandag 8 en donderdag 11 mei 2023. Ditmaal voor de gemeenteleden tussen de 70 en 80 jaar oud. Zij ontvangen hier binnenkort een uitnodiging voor. En mocht u voor de groepsbijeenkomsten in het najaar een mooi thema in gedachten hebben, laat het ons dan gerust weten of laat het achter bij de informatiestand in de hal van de kerk.

Met een hartelijke groet,
Hotske Paulusma, Ietsen Pool en Bianca Prins-Beijleveld

Back To Top