Actueel

Huisband Connect zet in op groei in alle aspecten

Geplaatst op

“Hier is mijn hart Heer…” Tijdens een repetitie van de huisband Connect klinkt dit lied uit de Feansterseal van De Lantearne. Iedere donderdagavond komt de band samen om het repertoire bij te schaven en uit te breiden. Groei, dat is waar Connect al meer dan een jaar mee bezig is, en ze zijn niet van plan om dat proces zowel naar buiten als onderling te verstoren. Het was begin 2020 toen de Connexion ontmoetingsdiensten steeds meer vorm begonnen te krijgen en ook duidelijk werd dat hier een muziekgroep bij hoorde. Een gedeelte van de toen al bestaande tienerband werd aangevuld met nieuwe muzikanten en zangeressen en zo ontstond de band Connect. Het was echter wel duidelijk dat het simpelweg samenvoegen van muziekmensen niet zou gaan werken.

Daarom werd Taekele Oevering gevraagd om Connect enigszins te dirigeren. Hij kijkt vooral naar de vaardigheden van iedere deelnemer en weet deze telkens zo goed mogelijk af te stemmen op de liederen die gespeeld worden en waar nodig aan te vullen. Het repertoire van Connect telt inmiddels al 65 nummers.

“Zowel in het repertoire, de kwaliteit van muziek en het aantal leden van de groep zit groei”, aldus een enthousiaste Oevering. “En daar zit nog steeds progressie in.” De zangeressen Elise Westerhof, Femke de Wal, Jildou Hiemstra, Marga-Hester Visser en Anna Kits laten zich graag begeleiden door Ralf Waljaard en Naomi Vink op gitaar, Marijn Postma op cajón, Johan Deelstra op keyboard en Gretha Timersma op piano.

Al deze muziektonen worden tot de juiste geluidssterkte gebalanceerd door Geert Jan Geertsema, Jelmer de Wal, Klaas Wytze Kits en Mathijs Mulder achter de knoppen. “We kunnen nog wel een paar technici gebruiken”, weet Oevering zo voor de vuist weg te vertellen. Ook een bassist, een saxofonist of geld voor apparatuur zou welkom zijn. “Maar voor nu: kom op, we gaan weer los!” De pauze is voorbij, de band gaat door met zingen. “Spreek Uw waarheid, binnen in mij.”

Back To Top