Actueel

Joy4kids Special zondag 7 januari 2024

Geplaatst op

Zondag 7 januari 2024 waren er 16 kinderen aanwezig bij de Joy4kids Special, samen met de onder- en bovenbouw hebben we er een mooie ochtend van gemaakt.

Het thema was: Debora

God gaf het volk Israël een mooie plek om te wonen, maar het volk vergat God en deed verkeerde dingen. Daardoor kwamen ze in de problemen. Een vijand nam hun land in en was wreed tegen hen. De man die de vijand leidde heette Sisera.

Debora hield van God. Ze was zo wijs dat iedereen naar haar luisterde. God gaf haar speciale boodschappen om aan het volk te vertellen. Op een dag vertelde God haar om Barak te roepen, de leider van Israël’s leger, en hem te vertellen om te gaan vechten met Sisera, omdat God hem zou laten winnen. Barak was bang Hij wist dat de vijand erg sterk was. Ze hadden een groot leger en maar liefst 900 strijdwagens. Barak wilde alleen mee als Debora ook meeging. Debora geloofde God en ging met Barak de strijd in. Toen de strijd begon ging het heel hard regenen, zo hard dat de strijdwagens vast bleven zitten in de modder. Het leger van Sisera begon te vluchten. God hield zijn belofte en redde zijn volk.

Nadat we naar het verhaal hebben geluisterd hebben we een paard met strijdwagen geknutseld en 2 spellen gespeeld.

De volgende Joy4kids Special is zondag 3 maart. Zijn jullie er dan ook weer bij?

Groetjes de leiding Joy4kids Special

Back To Top