Actueel

Kwetsbaarheid en vertrouwen uiten in schildercursus

Geplaatst op

‘Ga mee! Samen getuigen van geloof, hoop en liefde’ is het jaarthema van de protestantse gemeente Surhuisterveen-Boelenslaan en dit was ook het thema waarmee begin oktober zo’n twintig gemeenteleden in een schilderscursus. Onder leiding van Folkert Faber en Marja Woudstra kon een ieder op creatieve wijze vorm geven aan dit onderwerp.

“In vier inspirerende en verrijkende avonden wordt je vertrouwd met elkaar”, aldus een van de cursisten. “Je deelt een kwetsbaarheid, vraagt je af of je het wel kunt en wordt op deze manier een luisterend oor voor elkaar, denkt mee met de ander en soms worden indringende gebeurtenissen in iemands leven en de betekenis van de relatie met God, zichtbaar gemaakt in zeer pakkende schilderijen.”

Een tiental kinderen en enkele moeders zijn half oktober van start gegaan met een schildercursus. Ook hier gebeuren prachtige dingen en mogen kinderen uiting geven van hun creatieve talenten op het schildersdoek. Het resultaat van al deze talenten is de komende tijd te bewonderen zijn in de hal van De Lantearne.

Back To Top